Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κυριακάτικο Brunch στην πόλη (No#4)


Θέλοντας να δοκιμάσουμε ένα διαφορετικό brunch, βρεθήκαμε στο Harvest (Αιόλου & Ευριπίδου) Κυριακή μεσημεράκι. Είναι ένα μικρό μαγαζί, πολύ όμορφο και ζεστό! Τον εσωτερικό χώρο διακοσμούν λίγα τραπεζάκια και ψηλά σταντ περιμετρικά της τζαμαρίας, από την οποία μπορείς να χαζεύεις τον κόσμο που περιδιαβαίνει, ενώ ο Dj αναλαμβάνει να σε διασκεδάσει με τις μουσικές επιλογές του. Αν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα εξωτερικά τραπέζια, πάνω στον πεζόδρομο.
 
Ο κατάλογος του brunch – ο οποίος ισχύει μέχρι τις 14.30, σημειωτέον – περιλαμβάνει κλασσικές μεν επιλογές, στην πιο ισπανική εκδοχή τους, δε. Από γλυκά, όπως κέικ και τάρτες, snack, αυγά, όπως ομελέτα με χωριάτικα λουκάνικα και huevos rotos con chistora y patatas (παραδοσιακό ισπανικό πιάτο με αυγά, τηγανίτες, πατάτες και λουκάνικο), μέχρι New York Bagels σε διάφορες παραλλαγές. Εμείς δοκιμάσαμε τα scrambled eggs, τα οποία σερβίρονται σε φρυγανισμένο ψωμί, σε δύο εκδοχές: με μανιτάρια και γραβιέρα και με ντοματίνια, καπνιστή πανσέτα και ψητό χαλούμι και συμφωνήσαμε ότι δεν έχουμε φάει καλύτερα! Το huevo de corral (μαδριλένικο πιάτο με αυγό, πράσο σωτέ, φρεσκοψημένο brioche, κρέμα βουτύρου και τρούφας και jamon Bellota) άρεσε πάρα πολύ στον Ισπανό φίλο μας, ο οποίος μάλιστα μας είπε ότι το jamon που χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο πιάτο, είναι πολύ καλής ποιότητας. Παραγγείλαμε επίσης bagels με jamon, με σολομό και με βούτυρο και μέλι. Χορταστικότατα και γευστικότατα… τόσο, που σου προτείνω να το μοιραστείς με κάποιον άλλο - ειδικά αν έχει προηγηθεί κάποιο από τα πιάτα με τα αυγά! Για το τέλος, αν και προβληματιστήκαμε για το αν θα μας άρεσαν, πήραμε τις τηγανίτες. Ήταν όντως σα σπιτικές, πολύ φρέσκες και πεντανόστιμες!
 
Όλα τα παραπάνω τα συνοδεύσαμε με εξαιρετικό καφέ, μιας και το harvest προμηθεύεται μία αρκετά μεγάλη γκάμα καφέ από το κοντινό Tailor Made, που φημίζεται για τις ποικιλίες του! Δοκιμάσαμε όμως και φρέσκους ανάμικτους χυμούς, αλλά και τον πολύ ιδιαίτερο χυμό από ρόδι.

Φύγαμε με μία πολύ καλή εντύπωση για τη διαφορετικότητα του μενού, την ευγένεια στο σέρβις, αλλά και τις καλές τιμές. Εμάς μας στοίχισε περί τα 18 € το άτομο, έχοντας παραγγείλει – τελικά – πολλά!

Άντε λοιπόν, τι κάθεσαι; Πάρε στο 2130252284 και κάνε την κράτησή σου για την επόμενη Κυριακή. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!  Όσο για μένα, θα επιστρέψω μία άλλη ώρα της ημέρας, ώστε να δοκιμάσω κάποιο από τα κρασιά του!

Hasta la próxima,
Noutsi ⓮


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου