Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ριφιφί - Ψάχνοντας για καλό φαγητό

 
 
Αν ήθελα να περιγράψω με μία μόνο λέξη το «Ριφιφί» (Εμμ. Μπενάκη 69 & Βαλτετσίου) αυτή θα ήταν «ευφάνταστο» - όσο το όνομά του εδώ που τα λέμε! Βρέθηκα μεσημεράκι με φίλες μετά από ψώνια στο κέντρο. Πρόκειται για ένα όμορφα στημένο εστιατόριο στην περιοχή των Εξαρχείων, με ένα πολύ ιδιαίτερο μενού που περιλαμβάνει πιάτα με ελληνικά προϊόντα, τα περισσότερα με μία ξεχωριστή πινελιά!


Ο χώρος του, γεμάτος χρώματα, μαγειρικά σκεύη να τον διακοσμούν και φωτιστικά με καρό τραπεζομαντηλάκια, μου θύμισε κάτι από παραμύθι. Διάβασα μάλιστα ότι διοργανώνει και διαγωνισμό φωτογραφίας για τους θαμώνες του – τώρα που μιλάμε!

Το σέρβις ευγενικό και κατατοπιστικό, θα σε εξυπηρετήσει και θα σε ενημερώσει για τα πιάτα ημέρας. Το μενού επιμελείται ο Γιάννης Σακελάρης, ο οποίος μάλλον έχει βαλθεί να σε μπερδέψει σχετικά με την τελική επιλογή σου! Εγώ τουλάχιστον ταλαντεύτηκα αρκετή ώρα!
 

Μπορείς να επιλέξεις κάποιο «κλασσικό» πιάτο, ή κάποιο πιο «πειραγμένο». Αν καταλήξεις στο πρώτο, δοκίμασε τα πεντανόστιμα χοιρινά μπριζολάκια για μια αυθεντική και δοκιμασμένη γεύση! Αν πάλι προτιμήσεις το διαφορετικό, σου προτείνω το ριζότο με κολοκύθα, κατσικίσιο τυρί και σταφίδες. Αν σου αρέσει η γλυκιά γεύση στο φαγητό, θα το λατρέψεις! Παράγγειλε οπωσδήποτε το σταμναγκάθι με κατίκι Δομοκού και σύγκλινο Μάνης και τα μανιτάρια «σαγανάκι» με γραβιέρα Κρήτης. Πολύ γευστική και η τηγανητή φέτα! Το φαγητό σου μπορείς να συνοδεύσεις με κρασί – χύμα ή εμφιαλωμένο – ή μια παγωμένη μπύρα. Η απόφαση δική σου!

Σχετικά με το κόστος ανά άτομο να υπολογίζεις 15-20€ και αυτό εξαρτάται από τις επιλογές σου σε ορεκτικά και ποτό! Για κρατήσεις ή και διανομή – αν μένεις ή εργάζεσαι κοντά – μπορείς να καλέσεις στο 210-33.00.237.
 

Hasta la próxima,

Νούτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου