Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ποιος μέθυσε τον Frank;!


 
 
Το Σάββατο που λες είχα όρεξη να πιω νωρίς ένα ωραίο κοκτέιλ, σε ένα ωραίο μαγαζί, κάπου στο κέντρο, για να μας βολεύει όλους. Η τέλεια ευκαιρία, σκέφτηκα, να δοκιμάσω την τύχη μου στο “Drunk Sinatra” (Θησέως 16,Σύνταγμα). Όποτε κι αν είχα περάσει στο παρελθόν, ήταν ασφυκτικά γεμάτο και είχα καταφέρει μόλις μία φορά να πιω ποτό έξω, χωρίς να μπορώ να ακούσω ούτε τη μουσική από τη βαβούρα…
Έτσι κι έγινε! Επιτέλους, το μαγαζί ήταν σχεδόν άδειο κατά τις 10 παρά που φτάσαμε. Κάτσαμε στη μπάρα για να έχουμε άμεση πρόσβαση στα ποτά, αλλά και για να ακούμε καλύτερα τη μουσική, η οποία παρεμπιπτόντως ήτο τέ-λει-α! Κάτι μεταξύ SoulFunky και Jazz… άκρως χορευτική και ανεβαστική!! Ο εσωτερικός του χώρος, αν και μικρός – στην ουσία αποτελείται από τη μπάρα και ένα χώρο με δύο τραπέζια, που εξυπηρετούν συνήθως τις κρατήσεις – είναι πολύ όμορφος και ιδιαίτερος, αφού η διακόσμηση είναι αποκλειστικά από τις δεκαετίες 50-60s! Προσωπικά πέρασα αρκετή ώρα χαζεύοντας ένα – ένα όλα τα αντικείμενα και τα ρετρό διακοσμητικά στοιχεία του χώρου – ευτυχώς, γιατί πέσαμε στην αλλαγή βάρδιας του προσωπικού και υπήρξε ένα κενό χρόνου μέχρι να παραγγείλουμε… Τελικά το μαγαζί το χαρήκαμε για καμιά ώρα έτσι, γιατί κατά τις 11 γέμισε, ως συνήθως, από νέο, ωραίο και ευδιάθετο κόσμο, ωστόσο!
 
Ο κατάλογος με τα κοκτέιλ μου έκανε εντύπωση. Δεν ήταν ο πολυσέλιδος, υπερβολικά γεμάτος, όπως σε πολλά μαγαζιά των Αθηνών (ονόματα δε λέμε,οικογένειες δε θίγουμε!), αλλά μόλις δύο σελίδες. Αυτό μου δημιουργεί πάντα θετική εντύπωση στα μαγαζιά, γιατί θεωρώ ότι όταν κάποιος επικεντρώνεται σε λιγότερα, εξειδικεύεται σε αυτά και τα τελειοποιεί! Όντως μείναμε ικανοποιημένοι από τις επιλογές μας –κατά τα 2/3 τουλάχιστον! Προτείνω το Ginger Cucumber Martini, που είναι και αυτό που ήπια. Όσο για τις τιμές, αυτές κυμαίνονται από 9 - 11 €, αναλόγως το κοκτέιλ και το ποτό που περιέχει.
Διάβασα ότι εκτός από ωραία ποτά, σερβίρει και φαγητό, ξεκινώντας μάλιστα από πρωινό στις 10.00 που ανοίγει καθημερινά. Στη συνέχεια δε της ημέρας μπορείς να διαλέξεις και tapas, για να συνοδεύσεις το ποτό σου!
 
 
Η εντύπωσή μου εν κατακλείδι; Θα ξαναπάω σίγουρα! Μου άρεσαν όλα: μαγαζί – check, μουσική – check, κόσμος – check, ποτά – check! Άσε που αγαπώ την εποχή στην οποία σαφώς αναφέρεται…
Hasta la próxima,
Νούτσι

2 σχόλια: