Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

"Η δύναμη ν' αλλάζεις"

Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα. Είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και η τέλεια ευκαιρία να γνωρίσουμε το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), που με αφορμή τη σημερινή ημέρα, διοργάνωσε μία δυναμική καμπάνια ενημέρωσης. Σύνθημά τους: «Η δύναμη να αλλάζεις»! Τι πιο όμορφο από την ανανέωση μίας θετικής αλλαγής, εγώ προσθέτω, αναλύοντας το μικρό μότο! Μπορεί να σου χαρίσει ζωή… κυριολεκτικά και μεταφορικά!
Ας γνωρίσουμε όμως το Κέντρο που μετράει ήδη 30 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία και στον άνθρωπο…

Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους από το 1983. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής. Απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο.

Τα προγράμματά του αντιμετωπίζουν ολοκληρωμένα την εξάρτηση και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν, παρέχοντας συμβουλευτική και θεραπεία απεξάρτησης, υποστήριξη της οικογένειας, φροντίδα για θέματα υγείας και νομικές εκκρεμότητες, εκπαίδευση και κατάρτιση, επανένταξη στην κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας. Κατά τη διάρκεια δε της θεραπείας δεν χορηγούνται υποκατάστατα ή φάρμακα. Στόχος είναι η πλήρης και σταθερή αποχή από τις ουσίες και η ισότιμη επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία.

 

Το ΚΕΘΕΑ εφαρμόζει επίσης προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας σε εκπαιδευτικές κοινότητες όλων των βαθμίδων, ομάδες υψηλού κινδύνου για χρήση ουσιών και τις τοπικές κοινωνίες. Δραστηριοποιείται μάλιστα και στον τομέα της έρευνας σχετικά με τις εξαρτήσεις.



Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή ημέρα διοργάνωσε ανοιχτές εκδηλώσεις, με δωρεάν είσοδο, από τον Έβρο ως την Κρήτη, στήνοντας ενημερωτικά περίπτερα, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό, συντονίζοντας δράσεις προσέγγισης χρηστών στο δρόμο, αλλά και ειδικές παρεμβάσεις σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Στην πόλη μας, το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (25-27/06/13) παρουσιάζουν εκθέσεις στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στήνουν διαδραστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, οργανώνουν δρώμενα και ενημερώνουν για τις ανάγκες της κοινωνίας για απεξάρτηση και επανένταξη την εποχή της κρίσης. (Ώρες λειτουργίας: 6μμ -12 τα μεσάνυχτα και μόνο για τις 26/6 και το πρωί 11πμ-1μμ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.)
Στις 26 Ιουνίου μάλιστα θα πραγματοποιηθεί και συναυλία για την ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ και του 18ΑΝΩ με την αφιλοκερδή συμμετοχή των: Θανάση Αλευρά, Ηρώ, Θέμη Καραμουρατίδη, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Φιλοθέη Μωρίκη, Onirama, Τάνια Τσανακλίδου και Μιχάλη Χατζηγιάννη, καθώς και των συγκροτημάτων των προγραμμάτων απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και 18ΑΝΩ. (ώρα έναρξης 9.00 μ.μ. – Είσοδος: 5€).
Στο Ίλιον δε, στο Πάρκο «Αντώνη Τρίτση» από 26-28/06/13, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ και το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Φαέθων και τους Δήμους Ιλίου, Αγ. Αναργύρων και Πετρούπολης , πραγματοποιούν τριήμερες εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν ενημερωτικά περίπτερα, εκθέσεις (φωτογραφίας, ζωγραφικής κ.ά.), παρουσίαση του βιβλίου «Μαγειρικές εντός…» και διανομή ενημερωτικού υλικού. (Ώρες λειτουργίας: 5μμ-11μμ.)
Τέλος, στην Πλατεία Λαού, στο Κερατσίνι από 2-4/07/13 το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις με την Κινητή του Μονάδα Ενημέρωσης. Θα λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο, θα γίνει συντήρηση της παιδικής χαράς της Πλατείας από τα μέλη της Μονάδας Έγκαιρης και Κοινοτικής Παρέμβασης και θα διοργανωθούν διαδραστικά παιχνίδια. (Ώρες λειτουργίας: 11πμ-8μμ.)
Το συμβουλευτικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ (Ανδρούτσου 63, Πειραιάς) θα παραμείνει ανοιχτό στις 26/6 από το πρωί ως τις 22.00, με στόχο την υποδοχή και φροντίδα νέων χρηστών. Happening με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος της Επανένταξης τις βραδινές ώρες.

Μπες στην ιστοσελίδα http://www.kethea.gr/el-gr/home.aspx και ενημερώσου… μας αφορά όλους! Μάθε την αλήθεια γύρω από τις εξαρτήσεις, την πρόληψη, τη θεραπεία και βρες και τον τρόπο που εσύ μπορείς να βοηθήσεις! Γιατί όπως λένε και στο ΚΕΘΑ… Χρέος μας η ζωή!!
 

Hasta la próxima,
Νούτσι


 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου