Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Urban story

Μπορεί γενικά να αρέσκομαι στο να ανακαλύπτω μαγαζιά, αλλά κατά βάθος αγαπώ τα στέκια και πάντα φροντίζω να έχω! Όταν λοιπόν θέλω να μείνω στα «πέριξ», όταν θέλω να πιω ένα καφεδάκι με φίλους Κυριακή μεσημέρι… ή τις καθημερινές που γουστάρω ένα ωραίο αλλά σύντομο ποτό, θα προτιμήσω την «πεπατημένη».

Θα με βρεις συνήθως στο URBAN στου Ζωγράφου (Ούλωφ Πάλμε 48). Είναι ένας σχετικά νέος χώρος με industrial αισθητική στο εσωτερικό, μικρά τραπεζάκια στο εξωτερικό και ομολογουμένως, πολλά ενδιαφέροντα διακοσμητικά στοιχεία. Προσωπικά λατρεύω τον καναπέ με ύφασμα τη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας! Η μουσική που θα ακούσεις, κινείται κυρίως μεταξύ soul, jazz και funk. Χαρούμενο προσωπικό, ωραίος κόσμος και συχνά live συνθέτουν ένα ιδανικό σκηνικό για να κάνεις αυτό το μαγαζί στέκι!

Το πρωί θα πιείς ωραίο καφέ, φρέσκους φυσικούς χυμούς με φρουτάκια να μοστράρουν για ντεκόρ, ενώ διαθέτει και μία πολύ καλή ποικιλία από τσάι! Το μαγαζί σερβίρει δε και ορισμένα πολύ περιποιημένα πιάτα… σε περίπτωση που γουργουρίσει κάποιο στομάχι!! Το βράδυ ο Γιάννης θα αναλάβει να σου ετοιμάσει ποτάκι ή κοκτέιλ! Σου προτείνω το δεύτερο. Μη ντραπείς να ρωτήσεις την άποψή του! Έχει πάντα να σου προτείνει κάτι καλό και καινούργιο! Αν κάτσεις δε και στη μπάρα, θα σου σερβίρει σίγουρα κάποιο περίεργο σφηνάκι! Ό,τι κι αν αποφασίσεις να παραγγείλεις πάντως, θα συνοδεύεται πάντα από κάτι νόστιμο! Ειδικά για τα ποτά, οι βοηθοί της κουζίνας ετοιμάζουν διάφορα μικρά και ευφάνταστα μεζεδάκια (τα γνωστά μπινελίκια δηλαδή!), από φρουτοσαλάτες με σαντιγί, μέχρι αλμυρά tapas και καναπεδάκια.

Το Urban διαφέρει σε μία περιοχή που το είχε πολύ ανάγκη. Γιατί, βλέπεις… ενώ είναι φουλ στη νεολαία - λόγω πανεπιστημίων και πολυτεχνείου - δεν κατάφερε ποτέ να τους κρατήσει στου Ζωγράφου! Να που το σκηνικό αλλάζει και γιατί όχι… Μένουμε Ζωγράφου!!

 
Hasta la próxima,

Νούτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου