Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

I Heart Salami


Ε ναι λοιπόν, η ραδιοφωνική διαφήμιση για το πρώτο σαλάμι μπαρ της Αθήνας με έψησε! Πήγα ένα βραδάκι καθημερινής και καθότι καλά κρυμμένος στην οδό Καρόρη 4 (πίσω από την Πλατεία Αγ. Ειρήνης) δυσκολεύτηκα λίγο στον εντοπισμό του Μπούφου! Η αποζημίωση δεν άργησε να έρθει και μάλιστα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους!

Ανοίγοντας την πόρτα, ενός υπέροχου νεοκλασικού του 1920, νομίζεις ότι μπαίνεις σε γκαλερί! Το στοιχείο της τέχνης είναι έντονο, γεγονός που μου άρεσε πολύ! Διάβασα μάλιστα ότι κάθε 20 μέρες ένας νέος καλλιτέχνης εκθέτει τα έργα του, μπερδεύοντας ή αναμειγνύοντας –καλύτερα- την τέχνη με το αλκοόλ (στοιχεία, ούτως ή άλλως, αλληλένδετα στο δικό μου μυαλό!). Το μαγαζί είναι αρκετά ευρύχωρο και εκτός από ένα πολύ μεγάλο μπαρ, διαθέτει και αρκετά τραπεζάκια. Την ημέρα που πήγα (καθημερινή γαρ) δεν είχε πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα να μπορείς να απολαύσεις στο σωστό συνδυασμό, τη μουσική, το κρασί και την κουβεντούλα με την παρέα σου!

Η κοπέλα στο σέρβις, γλυκύτατη και ευγενική, μας βοήθησε να επιλέξουμε από μία αρκετά μεγάλη λίστα κρασιών (Cabernet Merlot «Βίβλια Χώρα» 7,5€ / ποτήρι), ώστε να συνοδεύσει σωστά την ποικιλία από ελληνικά σαλάμια (9,10€) που είχαμε βάλει στο μάτι!  Πίστεψέ με, ήταν όλα εξαιρετικά! Μπορείς βέβαια να επιλέξεις και κάποιο από τα πιάτα του, τα οποία ξεκινάνε από 3€! Καθώς κυλούσε η ώρα και άρχισε να έρχεται περισσότερος κόσμος, η μουσική, που είχε ξεκινήσει με jazz-soul ήχους, απέκτησε πιο χορευτική διάθεση (βλ. salsa, rumba κλπ)!

Εκτός των έργων τέχνης που ανέφερα προηγουμένως, εντύπωση μου έκαναν άλλα δύο στοιχεία! Το ένα είναι ο κατάλογος – εφημερίδα, που μου φάνηκε αρκετά έξυπνη ως ιδέα, προκειμένου να σε «βοηθήσει» να μπεις στο κλίμα μίας άλλης εποχής, που προφανώς και είναι το ζητούμενο του μαγαζιού! «Σκάνδαλον: το νεοκλασικόν της Καρόρη μετετράπη εις σαλάμι μπαρ με αλλοδαπάς μουσικάς», θα διαβάσεις μεταξύ άλλων! Το άλλο που μου τράβηξε την προσοχή ήταν κάποιες ταμπέλες τις οποίες προφανώς κράτησαν οι ιδιοκτήτες από προηγούμενη χρήση του χώρου που θα πρέπει να ήταν κατάστημα ρούχων! Έτσι θα βρεις παραπλανητικές ταμπέλες που σου δείχνουν σε ποιο όροφο είναι η γυναικεία, η ανδρική και η παιδική ένδυση… μη τσιμπήσεις σα μπούφος!
 

Υ.Γ. 1 Θυμήθηκα το ιστορικό «Μπούφος ή κοτόπουλο θα ‘σαι ωραίο στο φούρνο»… αυτό για τη φίλη μου την Ανθή!
Υ.Γ. 2 Μνημόνευσα πολλές φορές το αδερφάκι και την μικρή ανιψιά μου που είναι όχι μόνο λάτρεις αλλά και γευσιγνώστριες σαλαμακίου!  χιχι


Hasta la próxima,

Noutsi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου