Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Φύγαμε για sushi!!

 
Η αλήθεια είναι ότι για το Furin Kazan (Απόλλωνος 2, Αθήνα) είχα ακούσει από πολλές και διαφορετικές πηγές! Κάπου είχα διαβάσει μάλιστα ότι είναι το αγαπημένο ιαπωνικό εστιατόριο του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου. Με τα καλύτερα σχόλια λοιπόν και με μία τεράααστια όρεξη για sushi, βρέθηκα – την πρώτη φορά - με μία παρέα ταγμένων fan του μαγαζιού! Αυτό βοήθησε πολύ στην πορεία – την ώρα της παραγγελίας!
Θα το βρεις στην περιοχή του Συντάγματος, σε ένα μικρό στενάκι παράλληλο της Μητροπόλεως. Θα έλεγε κανείς ότι δε σου γεμίζει το μάτι – εκ πρώτης... Εξαιτίας της τζαμαρίας από άκρη σε άκρη, της ανοιχτής κουζίνας και του πολύ μικρού χώρου, μάλλον θυμίζει καλή αλυσίδα fast food. Αρχίζεις όμως να πονηρεύεσαι ήδη από τον κόσμο που περιμένει να καθίσει. Περιττό να σου πω πόσο απαραίτητη είναι η κράτηση, ειδικά για Π/Σ/Κ!
 
Αν αγαπάς το sushi όσο εγώ, θα σου πρότεινα να αποφύγεις τα κυρίως πιάτα, ώστε να γευτείς περισσότερα από τα πρώτα! Από τα ορεκτικά δοκίμασε οπωσδήποτε το Salmon Tataki (ωμό φιλέτο σολομού με wasabi), το οποίο συνοδεύεται τέλεια με το ρύζι Shari! Από τα noodles τόλμησε το Yakisoba special (με κοτόπουλο και θαλασσινά) – μη σου φανεί περίεργος ο συνδυασμός! Προκειμένου να δοκιμάσεις περισσότερα, μπορείς να παραγγείλεις σε μία μερίδα sushi, δύο διαφορετικά είδη! Εμείς αγαπάμε Maki (με ρύζι, τυλιγμένο με φύκι) και παίρνουμε πάντα Salmon avocado και tempura, έξι από το καθένα. Μη χάσεις με τίποτα το California Maki! Θέλει μια κάποια δεξιότητα για να καταφέρεις να το φας ολόκληρο, αλλά θα τα καταφέρεις – πιστεύω σε σένα! Ωραία και τα Nigiri Sushi (ρύζι καλυμμένο από ψάρι), αν και πιο ακριβά!
 
Στο τέλος του καταλόγου υπάρχει και ευρετήριο – λεξικό, σε περίπτωση που χαθείς στη μετάφραση! Συνόδευσε το φαγητό σου με το παραδοσιακό sake, το οποίο την τελευταία φορά δοκίμασα και κρύο και πολύ μου άρεσε!!
Σε περίπτωση που επισκέπτεσαι πρώτη φορά γιαπωνέζικο εστιατόριο – και δη καλό – θα ήθελα να είσαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα! Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, θα πρέπει να υπολογίσεις 25-30 € / άτομο, αν δε θες να τσιγκουνευτείς! Αξίζει όμως… πίστεψέ με!
Hasta la próxima,
Noutsi. Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να δημοσιεύσουν τις δράσεις τους για ευρύτερη επικοινωνία, να ενημερωθούν για αντίστοιχες δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και να ανταλλάξουν με άλλες ομάδες εμπειρία και τεχνογνωσία.Για τους κατοίκους της Αθήνας είναι ένα ημερολόγιο δράσεων στο οποίο μπορούν να ενημερώνονται για το αντικείμενο, την τοποθεσία και την ημερομηνία διεξαγωγής δράσεων που τους ενδιαφέρουνΗ πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να δημοσιεύσουν τις δράσεις τους για ευρύτερη επικοινωνία, να ενημερωθούν για αντίστοιχες δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και να ανταλλάξουν με άλλες ομάδες εμπειρία και τεχνογνωσία.Για τους κατοίκους της Αθήνας είναι ένα ημερολόγιο δράσεων στο οποίο μπορούν να ενημερώνονται για το αντικείμενο, την τοποθεσία και την ημερομηνία διεξαγωγής δράσεων που τους ενδιαφέρουν. Στο site του «Συν Αθηνά», φιλοξενούνται οι ραδιοφωνικές εκπομπές «αυτοσύστασης» των ομάδων πολιτών που πραγματοποιούνται στο studio του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, Αθήνα 9,84. Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να δημοσιεύσουν τις δράσεις τους για ευρύτερη επικοινωνία, να ενημερωθούν για αντίστοιχες δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και να ανταλλάξουν με άλλες ομάδες εμπειρία και τεχνογνωσία.Για τους κατοίκους της Αθήνας είναι ένα ημερολόγιο δράσεων στο οποίο μπορούν να ενημερώνονται για το αντικείμενο, την τοποθεσία και την ημερομηνία διεξαγωγής δράσεων που τους ενδιαφέρουν. Στο site του «Συν Αθηνά», φιλοξενούνται οι ραδιοφωνικές εκπομπές «αυτοσύστασης» των ομάδων πολιτών που πραγματοποιούνται στο studio του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, Αθήνα 9,84. Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να δημοσιεύσουν τις δράσεις τους για ευρύτερη επικοινωνία, να ενημερωθούν για αντίστοιχες δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και να ανταλλάξουν με άλλες ομάδες εμπειρία και τεχνογνωσία.Για τους κατοίκους της Αθήνας είναι ένα ημερολόγιο δράσεων στο οποίο μπορούν να ενημερώνονται για το αντικείμενο, την τοποθεσία και την ημερομηνία διεξαγωγής δράσεων που τους ενδιαφέρουν. Στο site του «Συν Αθηνά», φιλοξενούνται οι ραδιοφωνικές εκπομπές «αυτοσύστασης» των ομάδων πολιτών που πραγματοποιούνται στο studio του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, Αθήνα 9,84.
 
Υ.Γ. Κάνε την κράτησή σου όπως είπαμε στο 210 – 32.29.170
Υ.Γ.2 Το Furin έχει και αδερφάκι… το επίσης γνωστό Yamato στο Παγκράτι (Αλκιμάχου 21,  210-72.45.361)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου