Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Say Tziiiiiiiiiiz!

 
Ως θαμώνας και μεγάλη φαν του Baires (Σκουφά & Σίνα) η είδηση ότι το μαγαζί έκλεισε, έσκασε σα βόμβα!! Μεγάλη απογοήτευση σου λέω… Κανένα μπαράκι δε μπορούσε να γεμίσει το κενό που είχε αφήσει! Μετά από λίγο καιρό, έμαθα ότι η ιδιοκτήτρια άνοιξε ένα νέο μαγαζί… Ο λόγος για το ΤΖΙΖ, Ναυαρίνου 12, κάτι μεταξύ Κολωνακίου και Εξαρχείων δηλαδή!
Δεν άργησα να το επισκεφτώ, προκειμένου να διαπιστώσω αν και το νέο μπαρ κουβαλούσε, έστω λίγη, από την τρέλα του πρώτου. Φιουχ! Όντως την κουβαλάει! Από τότε μέχρι σήμερα το έχω επισκεφθεί αρκετές φορές και προβλέπονται ακόμα περισσότερες!
Στο ΤΖΙΖ λοιπόν μπορείς να πας από νωρίς για να πιεις το καφεδάκι σου ή να δοκιμάσεις κάποιο από τα όμορφα σερβιρισμένα πιάτα της κουζίνας του. Από την άλλη, μία καθημερινή μετά τη δουλειά, που χρειάζεσαι λίγο αλκοόλ, είναι ό,τι καλύτερο! Σε αυτή την περίπτωση δε, πρέπει να ξέρεις ότι το μαγαζί έχει «χαρούμενη ώρα» μέχρι τις 20.30, σερβίροντας ποτό με 5€ και cocktail με 7€.
 
Αν θες όμως την άποψή μου… πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφθείς κάποιο βράδυ Παρασκευής ή Σαββάτου, εσύ διαλέγεις (tip: το Σάββατο έχει τρομακτικά πολύ κόσμο, ενώ την Παρασκευή είναι - μάλλον - καλύτερα!)! Από τη μία, είναι ένα συνηθισμένο μπαράκι της εποχής, σε industrial στυλ και με την απαραίτητη cocktail list πάντα. Από την άλλη, αν έπρεπε να πω κάτι για τη διαφορετικότητά του, τότε θα έλεγα ότι αυτή έγκειται μάλλον στην «ό,τι να ναι» μουσική (μόνο με την καλή έννοια!), τη καλή διάθεση του προσωπικού και το αστείρευτο – διαβολεμένο μη σου πω – κέφι των θαμώνων! Θα βρεθείς να χορεύεις σα μικρό παιδί, από Black Eyed Peas, μέχρι ACDC και από Ημισκούμπρια και Μίκρο, μέχρι Prodigy!
Ο κόσμος που θα συναντήσεις είναι διαφόρων ηλικιών, από πιτσιρίκια μέχρι και 40sth, ιδιαίτερα χαλαρός και φιλικός – καμία σχέση δηλαδή με τον «στημένο» κόσμο του παραπάνω Κολωνακίου! Η διακόσμηση έχει κάποια στοιχεία πολύ ιδιαίτερα και πρωτότυπα, όπως για παράδειγμα, ο πυλώνας της ΔΕΗ που δεσπόζει στο κέντρο του μαγαζιού και του οποίου τα καλώδια αποτελούν τα κάγκελα του επάνω ορόφου! Προσωπικά, αγαπώ της μικρές, παλιές τηλεοράσεις πάνω από το μπαρ που εμφανίζουν το λογότυπο του μαγαζιού, μέσα σε αυτό που λέγαμε «χιόνια» στην αναλογική τηλεοπτική εποχή!!
Δεν ξέρω αν σε έπεισα να το δοκιμάσεις, αλλά αν τελικά το κάνεις, ίσως με βρεις εκεί! Θα καθιερωθεί ως το νέο στέκι!! Όβερ.
 
Hasta la próxima,
Noutsi.

*Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του ΤΖΙΖ στο FB / Tziz Bar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου