Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ινδικές γεύσεις… και με τη βούλα!


 
O λόγος για το Bollywood Gazi (Ελασσιδών 29 & Κων/πόλεως, Γκάζι) το οποίο αποφάσισα να επισκεφτώ πάραυτα, μετά από πρόταση του διευθυντή μου. Πρόσφατα μάλιστα είχα δοκιμάσει την ινδική κουζίνα στο καταπληκτικό “INDIAN KITCHEN” στο Σύνταγμα, μένοντας γοητευμένη!

Κλείσαμε τραπέζι για Τρίτη βράδυ (19/02/13), κάτι που όπως αποδείχτηκε τελικά δεν ήταν απαραίτητο, καθώς το μαγαζί δεν ήταν γεμάτο. Φτάνοντας σου τραβάει την προσοχή το τρίκυκλο ποδήλατο που είναι σταθμευμένο ακριβώς έξω από το μαγαζί και η φωτεινή επιγραφή από πολλά στρογγυλά φώτα, που σε προδιαθέτουν για μια Bollywoodιανή βραδιά! Το εσωτερικό του μαγαζιού είναι απλό, αλλά ταυτόχρονα όσο πρέπει προσεγμένο. Με το «πολυφορεμένο» industrial style να κυριαρχεί, αυτό που ξεχωρίζει είναι σίγουρα τα υπέροχα πορτρέτα τεραστίων διαστάσεων στους τοίχους (βλ. Gandhi κλπ!). Κάτσαμε στους γνωστούς χαμηλούς καναπέδες με τα εξίσου χαμηλά τραπέζια. Το μαγαζί διαθέτει και μία πολύ μεγάλη μπάρα, στην οποία μπορείς τόσο να δειπνήσεις, όσο και να πιεις κάποιο κοκτέιλ (ασχέτως αν δεν ταιριάζουν στο όλο concept!) υπό τους χαλαρούς ήχους ανατολίτικης μουσικής που διαλέγει ο dj.

Μας εξυπηρέτησε μία γλυκύτατη σερβιτόρα, πρόθυμη να μας λύσει κάθε πιθανή απορία και να μας βοηθήσει στην τελική επιλογή των πιάτων. Αξιοσημείωτη επίσης ήταν και η ταχύτητα σερβιρίσματος (ίσως βοήθησε και ο λίγος κόσμος)! Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πικάντικο, που να μην βγαίνουν όμως και καπνοί από τα αυτιά σας (!!), προτείνω το Chicken Tikka. Αν πάλι θέλετε μια γεύση πιο απαλή και ήπια, δοκιμάστε το Malai Chicken Tikka και θα με θυμηθείτε! Επιλέξτε οπωσδήποτε κάποιο πιάτο με ρύζι για το κέντρο (κάθε μερίδα είναι αρκετή για 2 άτομα) και μία από τις πίτες, ώστε να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα της κουζίνας. Εμείς δοκιμάσαμε τα Vegetable Rice, Mushroom Rice και Saffran Pulao, με καλύτερο μακράν το πρώτο. Από τις πίτες επιλέξαμε την κλασική, χωρίς γέμιση, papadum και την cheese naan με διακριτική γέμιση τυριού.

Στα θετικά στοιχεία του μαγαζιού και η οπτική επαφή με την κουζίνα, όπου συχνά θα σου τραβήξει το βλέμμα κάποια φωτιά σε ένα τηγάνι. Η «λυπητερή» στο τέλος δεν ήταν και τόσο λυπητερή, μιας και καλούμασταν να πληρώσουμε περί τα 20 € το άτομο, έχοντας μάλιστα επιλέξει και ένα από τα πιο ακριβά μπουκάλια κρασί για να συνοδεύσουμε το φαγητό μας.

Η συνολική εντύπωση από το Bollywood Gazi ήταν αρκετά καλή, ωστόσο δεν πήρε επ΄ουδενί τη θέση του Indian Kitchen στις προτιμήσεις μου!

Υ.Γ. Ζητήστε από τη σερβιτόρα να σας βάλει στο μέτωπο την κλασική κόκκινη βούλα που φοράνε οι γυναίκες στην Ινδία, αν και όταν πήγαμε εμείς είχαν τελειώσει!!! L

Hasta la proxima,

Νούτσι.

 

2 σχόλια: