Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Κυριακάτικο Brunch στην πόλη (Nο#2)

 
Κυριακή 10/02/13: απόπειρα για brunch δεύτερη! Το χαμε βάλει «αμέτι μουχαμέτι» να δοκιμάσουμε ένα κανονικό brunch, σου λέει! Νέα έρευνα λοιπόν, η οποία παρεμπιπτόντως έβγαλε πολλά περισσότερα αποτελέσματα από την πρώτη, που σημαίνει ότι το brunch είχε αρχίσει κιόλας να κερδίζει δυναμικά έδαφος.

Πολλά ακούσαμε, άλλα τόσα διαβάσαμε… και ο δρόμος μας έβγαλε στη γνωστή και κατάμεστη Πλατεία Αγ. Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο ‘Mama Roux’ (Αιόλου 48). Σημειωτέον: είχαμε φροντίσει και είχαμε κάνει κράτηση από την Παρασκευή… σοφή κίνηση!!
Είχα ξαναπάει στο συγκεκριμένο μαγαζί, θέλοντας να αποκτήσω ίδια άποψη, μιας και είχε καταφέρει, σε χρόνο ρεκόρ, να προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις και κριτικές γύρω από το όνομά του, πρώτη φορά όμως θα δοκίμαζα το brunch. Το περιβάλλον του σε industrial στυλ, με λίγα τραπέζια, θυμίζει έντονα μαγαζί εξωτερικού. Υπάρχει και μπάρα με ψηλές καρέκλες, από όπου μπορείς να παρακολουθείς την κουζίνα (πράγμα που προσωπικά δεν θα ήθελα με τίποτα, γιατί μάλλον θα αγχωνόμουν!). Στον εσωτερικό του χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα, ωστόσο διαθέτει αρκετά τραπεζάκια και έξω για τους μερακλήδες, που δεν καταλαβαίνουν από κρύο!
Το σέρβις ήταν πολύ καλό, γρήγορο και ευγενικό… αυτή τη φορά! Γιατί αν με ρωτούσες μετά την πρώτη φορά που πήγα, θα έλεγα σίγουρα το αντίθετο. Τελικά ίσως δεν πρέπει να είσαι αυστηρός με κάτι που έχει μόλις στηθεί και ακόμα ψάχνει τους ρυθμούς του. Να που διορθώθηκε!
Το μαγαζί ήταν γεμάτο και όλα τα τραπέζια είχαν κράτηση! Ο κόσμος δε, ήταν όλων των ηλικιών, αλλά κατά κύριο λόγο, νέοι (τύπου της γενιάς μας, δεν εννοώ πιτσιρίκια!). Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα, ήταν  που οι παρέες των νέων συναντιόντουσαν εκεί –προφανώς ο καθένας ερχόταν την ώρα που ξυπνούσε- και έπαιρναν όλοι μαζί το κυριακάτικο «πρωινό» τους! Έβγαζε ένα οικογενειακό κλίμα, που είχα να νιώσω από το δημοτικό, τότε που τρώγαμε απαραιτήτως πρωινό κάθε Κυριακή όλη η οικογένεια, σύσσωμη!
Όσο για το μενού, αυτό είναι a la cart, ειδικά διαμορφωμένο για το brunch, με ορισμένα μόνο πιάτα από τον κατάλογο και με πιάτο ημέρας που αλλάζει. Θα βρεις αυγά σε όλες τις εκδοχές (ομελέτα, τηγανητά, ποσέ κλπ), σαντουιτσάκια, cakes, cookies, ενώ θα προβληματιστείς για το αν θα πρέπει να πιεις καφέ, έναν από τους λαχταριστούς φυσικούς χυμούς ή κάποιο cocktail! Προσωπική πρόταση; Ξεκίνα με χυμό -πραγματικά γευστικότατοι- αλλά πριν φύγεις, πιες και ένα cocktailτα πετυχαίνουν οι άτιμοι!
 
Εμείς πήραμε ομελέτα με τυρί και μπέικον, η οποία είχε στο πιάτο και 2 φρυγανισμένες φέτες ψωμί με βούτυρο και πατάτες κοκκινιστές φούρνου. Εξαιρετική! Pan cakes (ε, τα είχα άχτι!) που συνοδεύονταν από υπέροχο maple syrup, πραλίνα φουντουκιού και μαρμελάδα (κάθε πιάτο έχει 3 pan cakes – μάρτυς μου η φωτό!). Δοκιμάσαμε και το πιάτο ημέρας που ήταν frittata με κολοκυθάκια (εντυπωσιακά νόστιμο και χορταστικό), που συνοδευόταν από μεγάλη ποσότητα πράσινης σαλάτας με καρύδια. Αν το βρείτε, το προτείνω ανεπιφύλακτα!! Τα Burgers είναι πιάτο για το οποίο φημίζεται το Mama Roux! Επιλέξαμε με μπιφτέκι βοδινού και -κομμένες στο χέρι- πατατούλες τηγανητές, με την ίδια πράσινη συνοδευτική σαλάτα (πιάτο από το κλασσικό μενού του μαγαζιού). Τέλος, παραγγείλαμε και μία τάρτα λεμόνι, αλλά και ένα NY Cheesecake για τα οποία δεν έχω λόγια… Αφήστε οπωσδήποτε χώρο στο τέλος για γλυκό, αν και όπως λέει και η φίλη Ρέα: «το στομάχι διαθέτει διαφορετικό χώρο για το γλυκό από αυτό του φαγητού»!! Πες τα χρυσόστομη…
 
Υ.Γ. Αυτό ήταν… το brunch μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Άλλωστε όπως δηλώνουν όλοι όσοι το έχουν δοκιμάσει, είναι μία συνήθεια που άπαξ και τη δοκιμάσεις σου γίνεται εμμονή! Μ’ αρέσει.
Hasta la próxima,
Νούτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου