Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Κυριακάτικο Brunch στην πόλη (No#3)

 
Για το “N.Y. Sandwiches” στους Αμπελόκηπους (Σινώπης 3) ήξερα ήδη ότι έχει εκπληκτικά sandwiches και burgers και ότι κάνει delivery σε ένα αρκετά ευρύ φάσμα περιοχών (πραγματικά εντυπωσιακό!). Αυτό που δε γνώριζα όμως ήταν ότι κάθε Σ/Κ διαφοροποιεί τις επιλογές του καταλόγου αναλόγως και προσφέρει, τι άλλο; Νεοϋορκέζικο Brunch! Δεν ξέρω αν πρόσεξες το θετικό μήνυμα… το διοργανώνει και Σάββατο!

Η πρώτη απόπειρα να το δοκιμάσουμε απέβη μοιραία, καθότι πήγαμε Κυριακή με μία φίλη χωρίς κράτηση – μεγάλο θράσος από μέρους μας! Όπως θα έλεγε η γιαγιά μου: «Κίνησε η αλεπού να πάει στο παζάρι κι ήταν η μέρα Σάββατο»! Αυτό μπορώ να πω, όμως, ότι μας κίνησε ακόμα περισσότερο την περιέργεια και έτσι την Κυριακή που μας πέρασε, έχοντας φροντίσει ήδη με κράτηση για το τραπέζι μας, πήγαμε να το δοκιμάσουμε – να χλαπακιάσουμε βασικά πήγαμε… ας είμαστε ειλικρινείς!!

Το μαγαζάκι είναι σα να βρίσκεται όντως κάπου στο Μανχάταν, σε φάση που περιμένεις να βρεις μέσα την Κάρυ Μπράτσο με τις υπόλοιπες φιλενάδες της!! Μικρό, υπέροχα διακοσμημένο, με δύο μεγάλα τραπέζια - τύπου τραπεζαρίας - που κάνουν τις παρέες να ενώνονται και να τρώνε μαζί και δύο ψηλούς πάγκους με σκαμπό! Μάλιστα διαθέτει και καρεκλάκι φαγητού για μωρά! Από τα καλύτερα χαρακτηριστικά όμως, είναι το νεαρό, ευγενέστατο και χαρούμενο προσωπικό του (ήδη από το τηλέφωνο που πήρα για κράτηση μου έκανε εντύπωση!).
 
Το μενού κινείται πάνω-κάτω στις κλασσικές συνταγές ενός brunch, με ξεχωριστά πιάτα τη σούπα ημέρας, τα bagels (νεοϋορκέζικα σαντουιτσάκια) και κάποια πιάτα ημέρας που δε θα βρεις στον κατάλογο, σε ενημερώνει ο σερβιτόρος σχετικά. Υπάρχει μάλιστα ζεστός καφές φίλτρου που προσφέρεται δωρεάν και οι σερβιτόροι φροντίζουν να σου ανανεώνουν συχνά – κρόσσια τα νεύρα σου! Μπορείς να επιλέξεις να πιεις βέβαια και ένα φυσικό χυμό – εμείς πήραμε πορτοκάλι – ή το Mimosa (γνωστό κοκτέιλ για μεσημεριανές ώρες!). Από φαγητό, ξεκινήσαμε με “Scrambled Eggs”, “Breakfast Bagel” (τηγανητό αυγό μέσα σε bagel), ενώ από τα πιάτα ημέρας, δοκιμάσαμε την ομελέτα με σπαράγγια και τυρί προβολόνε και σε διαβεβαιώνω… ήταν όλα υπέροχα! Συνεχίζοντας, μοιραστήκαμε ανά δύο, το ζουμερό και γευστικότατο Bacon Cheeseburger, που συνοδευόταν από πικάντικες τηγανητές πατάτες – οι οποίες σημειωτέον κόβονται καθημερινά στο χέρι! Κλείσαμε δε, με ό,τι καλύτερο έχει να σου προσφέρει ένα brunchpuncakes, που συνοδεύονταν από maple syrup και dulche de leche.
Για όλα αυτά πληρώσαμε 12 € το άτομο, γεγονός που με εξέπληξε ευχάριστα, καθότι το στάνταρντ μενού του μαγαζιού είναι ελαφρώς τσιμπημένο. Σε κάθε περίπτωση όμως, να θυμάσαι ότι σε αποζημιώνει σίγουρα η ποιότητα…
Υ.Γ.1 Το κους-κους της ημέρας: Φύγαμε μόνο και μόνο για να ελευθερώσουμε το σημείο που καθόμασταν – με δόλο ομολογουμένως – όταν μία γκόμενα ζήτησε με το ανάλογο ύφος από τη σερβιτόρα να κάτσουν με το γκόμενό της όσο πιο μακριά από την κουζίνα γίνεται, για να μην μυρίσουν τα ρούχα τους. Καταλαβαίνεις ότι καθόμασταν ΔΙΠΛΑ στην κουζίνα και φυσικά δεν υπήρχε άλλη κενή θέση, όταν σηκωθήκαμε! Ναι, ναι… τέτοιοι άνθρωποι είμαστε!!
Υ.Γ.2. Το “nys” έχει μεγάλη διαδικτυακή κινητικότητα! Επισκέψου την ιστοσελίδα του www.nys.gr για να χαζέψεις το μενού, το μαγαζί και τις περιοχές που εξυπηρετεί με delivery και ενημερώσου για τις εξελίξεις και τα νέα του, στο προφίλ του στο Facebook: https://www.facebook.com/pages/New-York-Sandwiches.

Hasta la próxima,
Noutsi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου