Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

“Cheers mate”

Η «πιάτσα Κολοκοτρώνη» είναι γνωστή. Μέσα στα τελευταία 2-3 χρόνια, μία περιοχή κατεξοχήν εμπορική, με ζωή σε ωράριο καταστημάτων, απέκτησε λίγα αρχικά, αναρίθμητα πλέον, μπαράκια και πολύ σύντομα, φανατικό κοινό! Μέσα σε αυτή την πληθώρα νέων μαγαζιών, κάποια ξεχωρίζουν!
Βρέθηκα τις προάλλες – σαν παιδί κι εγώ - με την παρέα μου, ένα βραδάκι Πέμπτης, να βολτάρουμε στην ευρύτερη περιοχή. Καταλήξαμε στο “Barley Cargo” (Κολοκοτρώνη 6) γιατί απλά είχαμε μία πελώωωωρια λαχτάρα για μπύρα – όχι για Nesquik! 
Καθότι σχετικά νωρίς, γύρω στις 20.00, υπήρχαν πολλά κενά τραπέζια, ώστε να μπορέσουμε να επιλέξουμε το επιθυμητό, χωρίς όμως να είναι και άδειο. Το μαγαζί έχει ένα ιδιαίτερα απλό και αφαιρετικό στυλ. Περιβάλλεται αποκλειστικά από τζαμαρία, δίνοντας τη δυνατότητα να χαζεύεις περιμετρικά την κίνηση – την «περατζάδα» που λέει και η γιαγιά μου! Εκμεταλλεύονται δε έξυπνα, διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με τη μπύρα, αντί να τα πετάνε – όχι… μπράβο τους!! Έτσι, θα κάτσεις πάνω σε άδεια καφάσια μπύρας με μαξιλαράκια, θα βρεις τραπεζάκια από βαρέλια μπύρας και θα χαζέψεις ένα τοίχο γεμάτο γυάλινα, χρησιμοποιημένα μπουκάλια.
Από τα στοιχεία που μου άρεσαν στο μαγαζί, είναι ο κατάλογός του. Αφιερώνει τρεις σελίδες γεμάτες από μπύρες, τις οποίες ταξινομεί βάσει της χώρας καταγωγής τους. Μάλιστα διαθέτει πολλές ελληνικές μπύρες της περιφέρειας (βλ. Κέρκυρας, Χίου, κ.ά.). Όσο για τα συνοδευτικά, έχει πολλά, νόστιμα και φθηνά πιάτα για να διαλέξεις! Εμείς διαλέξαμε ένα πιάτο με λουκάνικα, ένα πουρέ πατάτας και ένα κοτόπουλο με λαχανικά – μούρλια!
Τελικά, δε χρειάστηκε ούτε ώρα μέχρι να γεμίσει - ή σχεδόν να γεμίσει! Είδαμε κόσμο όλων των ηλικιακών ομάδων, αλλά κατά βάση νέους (τύπου 30something!). Η μουσική ήταν σε αρκετά χαμηλά επίπεδα αρχικά, όταν όμως το μαγαζί άρχισε να γεμίζει, ο D.J., που διάλεξε διάφορες ξένες επιτυχίες - παλαιότερες και νεότερες - κατά βάση pop/rock, τσίμπησε λίγο την ένταση!
Ο απολογισμός; Ένα συμπαθέστατο μαγαζί που ξεχωρίζει σε μία περιοχή η οποία σφύζει από πανομοιότυπα μπαράκια, κυρίως λόγω αντικειμένου (βλ. μπυραρία), αλλά και «πλούσιου» και φθηνού ταυτόχρονα καταλόγου!
Υ.Γ.: Ο τίτλος προήλθε από κλασσική ατάκα της φίλης Τούλο! Εκεί στα Λονδίνα που θα πας θα πιάσει τόπο!!!
Hasta la próxima,
Noutsi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου